Meubelstoffering

Stijladvies

Ook voor meubelstoffering kan je bij ons terecht. Bezoek onze showroom met een ruime keuze van exquise meubelstoffen dankzij onze jarenlange samenwerking met ‘Les Tissus de Moïra’. Wij zorgen indien gewenst voor de stoffering van zetels, stoelen, kussens, … tot hoofdeinde van een bed.
Maak een afspraak en we nemen ruim de tijd om uw dromen werkelijkheid te maken.

De Martindale score en wat je daarover moet weten

De Martindale score geeft aan hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger de score in cijfers, hoe hoger de slijtvastheid van de stof. Het is belangrijk om bij de stoffenkeuze de juiste Martindale score te kiezen. Bezoek onze showroom en we helpen je graag met tips en advies verder.

De juiste Martindale score kiezen? Wij helpen je graag met tips en advies.

Om de waarde te bepalen van de Martindale score wordt de stof onder een zekere druk getest. Wanneer er maximaal drie draden loszitten, wordt de machine stopgezet. Het aantal toeren dat de stof gedraaid heeft staat gelijk aan de waarde van Martindale. De hoogte van de Martindale staat gelijk aan het aantal zituren. Dus wanneer een stoel 6.000 Martindale heeft, is de stoel na 6.000 zituren aan vervanging toe. Afhankelijk van het gebruik van het zitmeubel zal het aantal zituren naar eigen inschatting bepaald worden.

 • Decoratief zitgebruik (tot 6.000 Martindale)
  Stoffen tot 6.000 Martindale zijn stoffen die niet enorm slijtvast zijn. Zitmeubelen met deze lage Martindale waarde kunnen het beste ingezet worden als decoratief gebruik. Zo’n siermeubel past bijvoorbeeld perfect in de lobby of garderobe van uw bedrijf!
 • Licht zitgebruik (6.000 tot 15.000 Martindale)
  Meubelstoffen met een waarde tussen de 6.000 en 15.000 Martindale zijn geschikt voor meubelen die niet intensief gebruikt worden. Het is mogelijk om op deze stoelen te zitten, maar het is aan te raden om het zitgebruik op zitmeubelen te beperken.
 • Normaal zitgebruik (15.000 tot 40.000 Martindale)
  Meubelstoffen met een Martindale waarde van 15.000 tot 40.000 zijn geschikt voor normaal zitgebruik. Onder normaal zitgebruik wordt verstaan dat de zitmeubelen niet intensief gebruikt zullen worden, maar dat er zeker veelvuldig op gezeten kan worden voordat de stoel af is. Geef zitmeubelen met deze Martindale score bijvoorbeeld een plekje in uw kantine of vergaderruimte.
 • Intensief zitgebruik (40.000 tot 75.000 Martindale)
  De meubelstoffen worden steeds sterker! Een meubelstof tussen deze waardes gaat lang mee en is aan te raden voor bedrijven waar veel gebruik wordt gemaakt van de meubelen.
 • Zeer intensief zitgebruik (75.000+ Martindale)
  Erg geschikt voor horecadoeleinden waar hoogstwaarschijnlijk veel klanten op de stoel gaan zitten. Zitmeubelen in deze laatste categorie zijn enorm slijtvast. Deze zitmeubelen zullen niet snel vervangen hoeven te worden, in ieder geval niet als het om de slijtvastheid gaat!

Stoffen kiezen? We helpen je graag met stijladvies, confectie en meubelstoffering in onze showroom.

Bezoek onze showroom met een ruime keuze van exquise meubelstoffen dankzij onze jarenlange samenwerking met ‘Les Tissus de Moïra’.
Je kan nu al grasduinen en de collecties van de volgende merken online bekijken. Maar stoffen moet je voelen, zien en ruiken.

Delen